Grička Vještica

Grička vještica u centru Osijeka

Iako pivnica Medvedgrad proizvodi piva već 20 godina i radi to odlično, njihovo pivo Grička vještica je prilično novo otkriće, pogotovo ako pričamo o istoku Hrvatske. Rekli bismo da nije toliko stereotipno pivo prisutno u medijima, ali je itekako prisutno u razgovorima među ljubiteljima piva.

Inače, pivnica Medvedgrad je otvorena pred Božić 1994. godine, a danas četiri njihove pivnice posluju u gradu Zagrebu. Trenutno proizvodi pet stalnih i šest sezonskih piva. Pivo se u ovoj pivovari proizvodi iz hmelja, slada, vode i kvasca. Dvije godine nakon osnivanja prve pivnice Medvedgrad započinje s proizvodnjom Gričke vještice. Najprije je proizvedena kao sezonsko pivo, ali je ubrzo stekla status piva koje se kuha tijekom cijele godine. Napokon, od 2013. godine je Grička vještica dostupna i u bocama. Osim Gričkom vješticom, pivnica Medvedgrad je u American bar Dollaru zastupljena i pšeničnim pivom Dva klasa.

Boja, okus, ekstrakti

Kada je o samim karakteristikama riječ, Gričku vješticu se vrlo lako može opisati kao jako tamno lager pivo, rubinaste crvene boje. Okus je lagan, a krase ga profinjena slatkoća i ugodna aroma. Pivo sadrži 15% ekstrakta i 7.5% posto alkohola pa je Grička vještica nešto ´jače´ pivo. U našem ga restoranu možete naručiti u boci od pola litre.

Ambalaža i posluživanje

Boca gričke vještice odiše retro stilom zahvaljujući tamno smeđoj boji ambalaže, ali i etikete. Kao i gotovo sva druga piva, Grička vještica je idealna ohlađena na 5⁰C. Bijela pjena na vrhu čaše zaokružuje ugođaj i stavlja Gričku vješticu među najkvalitetnija piva u našoj ponudi.

Recenzije

Teško, usudimo se reći nemoguće je na internetu pronaći lošu recenziju o ovome pivu, a iz iz vlastitog iskustva možemo reći kako s Gričkom vješticom ne možete pogriješiti. Ovaj tekst bi bilo najbolje zaključiti s jednim komentarom kako Gričku vješticu treba popiti što prije jer nije pasterziran i filtrirana. Dakle, nemaš što čekati. Pravac American bar Dollar i naruči svoju Gričku.

Živjeli!