Heineken Pivo

American bar dollar je ponosan na heineken pivo

Heineken pivo jedno je od najpopularnijih svjetskih piva s dugom tradicijom. Heineken International je nizozemska pivovara osnovana 1864. godine kao nasljednica pivovare još iz 16.stoljeća  i od tada uveseljava pivopije diljem svijeta. Svojih 200-tinjak pogona Heineken posjeduje u više od 70 zemalja svijeta pa nije nimalo čudna njegova globalna popularnost.

Obitelj Heineken

Gerard Adriaan Heineken. To je puno ime osobe kojoj možemo zahvaliti na ovom vrhunskom pivu, osnivaču Heinekena. Upravo je on svoj život posvetio proizvodnji kvalitetnog piva te je proputovao cijelu Europu u potrazi za najboljim receptima te je prvi koji je uveo dubinsku fermentaciju piva. Ipak, za rast popularnosti Heineken piva, zaslužni su i njegovi nasljednici kojima je ostavio pivovaru na raspolaganje. Henry Pierre Heineken, Alfred Heineken i Freddy Heineken su također vrlo važna imena za evoluciju Heineken pivovare.

Heineken svjetska boca

Heineken je prema mnogim dostupnim podacima najkonzumiranije pivo u svijetu. Pitate se zašto od toliko piva na svijetu, baš Heineken ima najbolju ´prođu´? Odgovor vrlo vjerojatno osim u kvaliteti leži i u marketingu koji je u ovoj nizozemskoj pivovari započeo sasvim slučajno. Naime, spomenuti Freddy Heineken je na odmoru na Karibima došao do originalne ideje kada je uočio dva lokalna problema. Prvi su bile prazne razbacane pivske boce na plažama, a drugi nedostatak građevinskog materijala za izgradnju građevina. Freddyju je zatim palo na um da bi pivske boce mogle poslužiti kao odličan građevinski materijal. I zaista, nakon mnogobrojnih konzultacija s građevinarima i idzajnerima, do 1963. godine je proizvedeno 100 tisuća takozvanih svjetskih boca, nazvanih WOBO (World Bottle). Danas u svijetu postoje još dvije strukture izgrađene od boca i obje se nalaze Noordwijku u Nizozemskoj. Ipak, diljem svijeta možete pronaći kuće sa zidovima u kojima su pivske boce upotrijebljene kao građevinski materijal.

Heineken i Nobelova nagrada

Ova zgodna priča je udarila temelje marketingu Heineken pivovare, ali i danas je nizozemska pivovara poznata po mnogobrojnim aktivnostima kojima ne samo da promoviraju vlastita piva, već ulažu značajna sredstva u druga područja kreativne industrije. Heineken fundacija tako u suradnji s Nizozemskom kraljevskom akademijom za znanost i umjetnost  dodjeljuje ukupno sedam nagrada za doprinos znanosti i umjetnosti, a na listi dobitnika se nalaze i tri nobelovca.

Heineken i American Bar Dollar

Heinekenovi pivari su 6 godina, 2 mjeseca, 10 dana i 6 sati stvarali ambalažu koja bi čuvala vrhunsku kvalitetu piva i uspjeli su stvoriti DraughtKeg bačvu. Njihov rad možete ocijeniti u American bar Dollaru jer Vam nudimo točeno Heineken pivo od 0,25 i pola litre.

I zapamtite, pivo se najbolje pije u društvu!