Isprobajte legendarno belgijsko samostansko pivo

Grimbergen_šank

Belgijski samostan Grimbergen osnovan je 1128. godine i od tada je uništen triput u velikim požarima – najprije 1142., zatim 1566. i 1798. godine. Nakon svakog požara, samostan je ponovno izgrađen, a redovnici iz Grimberga odabrali su simbol feniksa kao znak trajnog preporoda i ponovnog stvaranja. Grimbergen je zato i danas autentično i jedinstveno pivo prepuno neočekivanih okusa spravljenih po stoljetnoj recepturi.

OTKRIJTE SVIJET LEGENDARNIH OKUSA

Povijest belgijskih samostanskih piva seže do Srednjeg Vijeka, kada su samostani većinom bili samostalna gospodarstva gdje su se uglavnom proizvodili ale piva čija su glavna obilježja upravo njihov način proizvodnje procesom gornjeg vrenja pri visokim temperaturama što ih čini tako posebnima. Grimbergen se dodatno ističe svojom izvanrednom aromom i legendarnim okusom, koji nastaju korištenjem posebnog i jedinstvenog Grimbergen kvasca. Svako Grimbergen pivo ima vlastiti jedinstveni okus i karakter po kojima se ističe među ostalim samostanskim pivima. Otkrij raznolikost Grimbergen piva i pridruži nam se na legendarnom putovanju u svijet Grimbergen okusa.

Grimbergen Blonde je svijetlo i iznimno pitko ale pivo s okusom zrelog žutog voća i pikantnim notama klinčića, koje se ističe gustom pjenom kremaste boje. Jedinstvenim ga čini kombinacija slatkog korijena, ananasa, marelica i žutih šljiva

Grimbergen Double-Ambrée je ale pivo tamnije boje i slatko-kiselog okusa karamele i sušenih šljiva, nastalo dvostrukom fermentacijom nekoliko vrsta hmelja i slada. Ovo tamno pivo odlikuje se suptilnim tonovima rubin crvene boje te bogatom kremastom pjenom.

Grimbergen Blanche je weiss pivo belgijskog stila i tradicije, svijetložutih tonova i glatke kremaste pjene. Njegov osvježavajući okus nastaje kombinacijom žutog voća, limuna, klinčića, korijandera i bergamota.

Posebna ponuda

GRIMBERGEN DOUBLE ABREE BOX – 85,00 kn
B.B.L. pizza + 2x Double Abrée piva

GRIMBERGEN BLANCH BOX – 95,00 kn
American Dollar Plate + 2x Blanche piva

GRIMBERGEN BLONDE MENU – 42,00 kn
Old Fashioned Hamburger + Blonde pivo

KRONENBOURG 1664 MENU – 38,00 kn
Chicken Buffalo Wings + 1x Kronenbourg 1664 pivo

GRIMBERGEN PIV0 (0,33l) – 14,00 kn
Blonde, Double-Abrée & Blanche