Najbolja pića u Osijeku

Napokon nešto novo!

Osijek je grad, povijest to dokazuje, čiji su stanovnici oduvijek njegovali jednu posebnu kulturu ispijanja pića u kafićima i restoranima. Dok se europske metropole svakodnevno utapaju u ubrzanom načinu života, a ljudi u njima piju pića u hodu, istovremeno obavljajući razne poslove, Osječani još uvijek vole sjesti, bilo sami ili s dobrim društvom, i obaviti ´čašicu´ razgovora. Dan danas je grad na Dravi pun kafića u kojima gosti uz kavu ili nešto drugo prepričavaju događaje iz života. Zaista nije lako među tolikim brojem kafića Osijeku ponuditi nešto novo, međutim American bar Dollar donosi dašak Amerike u Županijsku ulicu! Što je to novo? Saznaj dalje u članku ili odmah provjeri naš menu.

Pivo – kralj cuge

Pivo u kafiću nije novost, ali neka od ovih u našoj ponudi jesu. Zamislite 84 vrste piva na jednom mjestu u Osijeku i upravo ste zamislili American bar Dollar. 84 vrste piva raspoređenih u 17 skupina s obzirom na državu porijekla ili okus se nalazi upravo ovdje. 12 domaćih, jedno sarajevsko i jedno crnogorsko, nebrojeno mnogo američkih, engleskih, škotskih i njemačkih uz voćna, premium i točena piva čine našu ponudu jedinstvenom. Naravno, poseban tekst o pivima možeš pročitati ovdje. Možda ti pomogne u odabiru.

Saznajte više o vrstama piva koje Vam nudimo na sljedećim linkovima:

Heineken Pivo  Grička Vještica  San Servolo  Nova Runda

Kave i topli napitci

Vjerojatno najomiljeniji svjetski stimulans, kofein, kod nas dolazi u 15-ak različitih vrsta kave. Osim standardnih kava s mlijekom, nescaffea, capuccina i espressa, tu su i manje poznate kave poput Americana – za ljubitelje jače, crne kave bez mlijeka, ali i Double Shout E (nekakav opis) te Moca Caffe. Napominjemo kako su kave podijeljene u dvije skupine – Cogito Blend i Cogito Sort .

Čaj u rinfuzi, kakao i topla čokolada su pak idealni topli napitci za ugrijati se uz ugodne razgovore tijekom hladnijih razdoblja. Topli napitci u toplom ambijentu – može li bolje?

Viski

Ljubiteljima viskija nudimo 25 različitih okusa. Posebno smo ponosni na pet različitih vrsta Jack Danielsa. Nudimo vam jedinstvenu priliku da napokon okusite Jack Daniel´s Gentleman i Single Barrel ediciju najpoznatijeg svjetskog viskija. 10, 12, 16 i čak 18 godina stari viski poput Balantinnesa, Legavulina ili Chivasa će vas raspametiti i natjerati vas da se divite ovim nevjerojatnim podizačima raspoloženja.

Više o našim viskijima pročitajte na ovim linkovima:

Jack Daniels

Vino

Što reći o vinu? Nositi nadimak ´piće Bogova´ sigurno nije lako. Biti najbolji među božanskim pićima još je teže. Ali, kako znati da se radi o najboljim vinima? Tako što ćete ih pronaći u American bar Dollaru. Montes Chardonnay, Montes Sauvignon Blanc i Mondavi Chardonnay Private Selec. su imena kojima se ponosimo kada su u pitanju bijela vina, a Woodbridge Zinfandel, Montes Merlot i Montes Purple angel su ´reprezentativci´ crnog vina. Naravno, sve sorte poslužujemo i na čaše tako da u manjem društvu možete okrijepiti nepce nakon vrhunskog objeda.

Bezalkoholna pića

Osim standardnih gaziranih i prirodnih sokova te voda s različitim okusima, izdavajamo američku limunadu. Mnogi su je odlučili probati i ostali oduševljeni. Osvježavajući okus limuna kombiniran s ledom i listovima začinske trave, idealan je i prije i nakon bogatstva okusa naše hrane.

Također, preporučamo shakeove od banane i borovnice s kravljim mlijekom. Ponudu bezalkoholnih pića zaokružujemo trima smoothie okusima, odnosno najpriordnijim mogućim sokovima od svježeg voća.

Ljetna terasa

Umjesto zaključka donosimo obavijest kako je otvorena i dugoočekivana ljetna terasa bara pa sada najbolja pića u Osijeku možete ispijati na suncu s jedinstvenim pogledom na trg i konkatedralu.