Najbolji Hamburgeri u Osijeku

Hamburgeri – sočni, zasitni i ispečeni po želji gostiju

Hamburger je sendvič koji se sastoji od jedne ili više pečenih pljeskavica i od raznovrsnih dodataka te začina koji mu daju jedinstven okus. Slično kao i odresci, hamburgeri također zauzimaju posebno mjesto u američkoj gurmanskoj kulturi.

Inače su hamburgeri najčešće mljeveno goveđe meso, ali kao što možete primijetiti i u našoj ponudi, možete uživati i u svinjećem i pilećem mesu. Tu je i Vege Burger sa seitanom, mladom salaticom, majonezom, BBQ umakom, rajčicom i kiselim krastavacima.

American bar Dollar za vas priprema devet različitih vrsta hamburgera. S obziroma na vrstu mesa i sastojke podijeljeni su u goveđe, svinjske, pileće i vegetarijanske. Najbrojniji hamburgeri u našoj ponudi su oni napravljeni od goveđeg mesa.

Posebno izdvajamo American Dollar Burger koji dolazi u dvije veličine. Manji hamburger ´teži´ 120 grama, a veći 200. Osim posebno pripravljane mljevena junetine s domaćom kobasicom, tajna popularnosti ovog hamburgera djelom leži u prilozima kao što su mlada salatica, mayo, BBQ, rajčica, kiseli krastavci, sir i chips slanina. Gosti mogu birati koliko prepečen hamburger žele, tako da je potpuni užitak zagarantiran. Sočan, zasitan i po želji ispečen hamburger sigurno je razlog zašto naši posjetitelji najčešće biraju ovaj ´hambić´.

BBQ Burger možemo nazvati bratom American Dollar hamburgera jer se od njega razlikuje tek u izostanku sira pa se ga izabire velik broj posjetitelja koji ne vole ovaj sastojak.

Što se svinjetine tiče, U.S.A. Hot Burger je bogatiji sastojcima od Pork Bacon Burgera. U njemu se nalaze paprika, ljubičasti luk, chips slanina i chilly niti pa je pikantniji od Pork Bacon Burgera koji je klasičnija varijanta hamburgera od svinjetine.

Predstavnik piletine u ponudi je Chicken Sweet Mustard Burger, a najveće iznenađenje među sastojcima je ni više ni manje nego med. Kakvog je okusa pileći file začinjen senfom i zaslađen medom, otkrijte sami. Svakako preporučamo.

Zlatni hamburger

Zanimljiva priča stiže iz SAD-a. Naime, restorani ´preko bare´ se već dugi niz godina natječu koji će gostima ponuditi najskuplji hamburger pa se cijene za određene burgere penje i do nekoliko stotina dolara. Ipak, teško da će bilo koji restoran srušiti pobjednika kada je najskuplji hamburger na svijetu u pitanju jer je njegova cijena iznosila 10 tisuća dolara! Sav novac za koji je ovaj hamburger kupljen je doniran u dobrotvorne svrhe, a cijenu je znatno podigao listić od 24-karatnog zlata koji se nalazio među sastojcima. Osim njega, treba spomenuti kako je hamburger bio napravljen od mesa crne iberijske svinje koja je za života hranjena isključivo žirevima.

Nažalost, American bar Dollar vam ne može obećati zlatni hamburger, ali ako vam je ukusan hambi prioritet, onda pravi američki štih možete potražiti kod nas.