Najbolji restoran u Osijeku

Zašto bi American bar Dollar mogao biti najbolji restoran u Osijeku i što to neki restoran može činiti najboljim? Kakva je naša ponuda, čime se vodimo i što nudimo našim gostima saznajte kroz tekst.

Drugačiji, novi okusi

Prije svega, smtramo da se najbolji restoran mora po nečemu razlikovati od svih ostalih. Povijest restorana u Osijeku je prilično duga, Osječani i Slavonci su poznati kao zahtjevna ´publika´ kada je hrana u pitanju pa je stoga ovdje razina usluge i kvalitete jela na prilično visokoj razini. Slavonski restorani, restorani s ribljim specijalitetima, pizzerije, slastičarnice, kineski i meksički restorani, kebabi…sve to možete pronaći u Osijeku i sigurni smo da svi imaju štošta za ponuditi svojim gostima. Ipak, naš je tim pronašao svoje mjesto u gradu s idejom da obogati osječku ponudu nečim novim – američkim okusima. Američko meso, američki hamburgeri i odresci, wrapovi (smotluljci), salate, pizze i deserti su planetarno popularni, a zahvaljujući uspjelog globalizaciji ni Amerika nije više ´na kraj svijeta´. Stoga smo se odlučili za američku ponudu, ali koja to neće biti samo na papiru jer naše meso stiže upravo iz SAD-a i pripremljeno je na sasvim poseban način kako bi kod nas osjetili ´pravu´ Ameriku.

Američki interijer

Nakon što je osmišljena i razrađena temeljna ideja, odlučili smo Ameriku oživjeti i u drugim segmentima poslovanja. Tako smo i ambijent uredili u američkom štihu, s mnogim detaljima za koje smo uvjereni kako će unutar restorana napraviti jednu drugačiju, topliju i zanimljivu atmosferu. Naravno, izgled interijera možete sami provjeriti u galeriji fotografija. Restoranom dominira drvo, a prostor je ispunjen detaljima koje nećete svakodnevno pronaći u restoranima. Tu mislimo na stolni nogomet, loptu za ragbi, satovi koji pokazuju vrijeme u različitim vremenskim zonama, makete, posteri, jastučići i ostale predmete koji su tako karakteristični za američku kulturu.

Iskusno i ljubazno osoblje

E, kada smo ideju s američkim okusima nadogradili s američkim interijerom, na red je došao pronalazak ljudi koji će moći te ideje i koncept sprovesti u djelo. Glavni kuhar Nenad Komes svakako je jedna od osoba koja može takvu ideju pretvoriti u realnost pa smo ga stoga angažirali jer su njegovo znanje i iskustvo prijeko potrebne kvalitete pomoću kojih možemo ostvariti unikatnu ponudu za svoje goste. Osim kuhara, na zadovoljstvo naših gostiju paze konobari i konobarice koji će se pobrinuti da vam niti u jednom trenutku boravka u American bar Dollaru ništa ne zafali na stolu.

Bogata i raznovrsna ponuda

I tako, korak po korak, ideja po ideja i otvorili smo napokon restoran po uzoru na Amere. Danas je naša ponuda, što se hrane tiče sastavljena od 50-ak različitih jela.

Hamburgeri i steakovi su naši najbrojniji i najpopularniji ´predstavnici´. Govedina je još odavno jedan od nacionalnih simbola SAD-a kada je gurmanska kultura u pitanju, a uz većinu jela poslužujemo i pržene krumpiriće koji se tako dobro slažu uz pečeno meso. Pileći fileti, mlade salatice s mnogo različitih začina, wrapovi i toritilje su također dio jelovnika na koji smo ponosni.

A od nedavno se možemo pohvaliti i još jednom novinom u jelovniku bez koje američka ponuda ne može biti poptuna,  a to su pizze. BBL pizza je sparavljana od tijesta od kukuruznog brašna. Na čak 600 grama takvog tijesta dodali smo BBQ, mozzarellu, grana padano sir, ramstek, mladu salaticu, rajčicu i prženi luk. Drugu smo pizzu nazvali Route 66, a njezina je specijalnost u tome što sami birate čime ćete popuniti tijesto. Popis priloga možete provjeriti u meniju, a pozornost ćemo vam u ovom tekstu skrenuti na dimljenog lososa.

Deserti poput famozne cheescake, američke pite ili snickers kolača sjajno će zaokružiti objed i zasladiti vaše nepce nakon obilnih porcija.

Više o Hamburgerima i Steakovima pročitajte na ovim linkovima:

Hamburgeri  Steakovi

Ocijenite jesmo li najbolji restoran u osijeku

Nadamo se kako ste dobili uvid u ´politiku´ American bar Dollara, a naravno da nećemo putem teksta otkriti sve detalje na koje možete naići u našem restoranu. Stoga vas pozivamo da nas posjetite u Županijskoj ulici i bar na kratko postanete pravi Amerikanac.

Dobar tek!