San Sevolo

I Osijek ima San Servolo!

Možda na prvi pogled zvuči kao ime stranog pivoa, međutim San Servolo nam dolazi iz Buja, gradića od pet tisuća stanovnika na sjeverozapadnom dijelu istarskog poluotoka i Republike Hrvatske. Tamošnja Bujska pivovara otvorena je početkom 2013. godine i proizvodi tri različite vrste piva. Naravno, sve tri možete pronaći kod nas u American bar Dollaru. Prije nego ih opišemo još koju riječ valja kazati o samoj pivovari. Svoje proizvode osim u druge dijelove Hrvatske distribuira i u susjedne Italiju, Sloveniju, BiH i Srbiju.

San Servolo pivo je ime dobilo po zaštitiniku Buja, a spravljano je po starom njemačkom receptu što garantira vrhunsku kvalitetu. Izvorsku svježinu ovo pivo duguje vodi iz izvora Sveti Ivan iz doline rijeke Mirne. Uz dodatak ječmenog slada i hmelja dobijamo San Servolo – pivo pripravljano s ljubavlju i znanjem.

Ovo se pivo, nije na odmet spomenuti, razlikuje i po obliku boce koja je nešto niža i ´deblja´ od klasičnih pivskih boca.

San servolo svijetlo pivo

Pilsner slad je glavna karakteristika ovog klasično žutog piva. Intenzivnog je livadskog mirisa, a poseban ton okusu daje kombinacija dvaju bavarskih hmeljova. Ovo pivo je ´najslabije´ od svih San Servolo piva, a osvježavajuća aroma će vas pozvati na novu rundu.ovo je pivo kao stvoreno za popiti nakon dobre ´klope´, pogotovo hamburgera i pizze.

San Servolo premium crveno pivo

San Servolo crveno pivo svoju boju duguje kombinaciji dvije vrste slada, a okus karameliziranom i prženom ječmu. Za razliku od svijetlog San Servola, crveni je nešto gorči i ´jači´. Pivari iz Buja ga preporučaju naručiti nakon konzumiranja začinjenije i slane hrane od koje se suše usta.

San Servolo premium tamno pivo

Tamne boje nalik čokoladi, San Servolo se također na svoj način razlikuje od prethodna dva opisana ´brata´. Okus mu je kremast, a kako i ne bi bio kada se za proizvodnju ovog tamnog piva koriste četiri vrste slada. Egzotični hmelj,kako kažu u bujama, ističe citrusni okus, a pivari ga preporučuju piti tijekom hladnijih razdoblja i to nakon variva i deserta.

*San Servolo svijetlo pivo dolazi u ambalaži od 0.33l, a crveno i tamno od pola litre.